Bäbisskulpturer

H
En liten bäbis som vilar tryggt i ett par änglavingar


En vacker omfamning


Den övre bilden på den söta bäbisen som ligger tryggt omsluten av ett par änglavingar tycker jag är så himla fin, men det var jag tydligen ensam om att tycka här hemma. Min sambo påstår att det är en "tant-prydnad" och har vid ett tillfälle försökt gömma undan den, till min förtvivlan. Hur kan man tycka så olika!?
Däremot är det han som har köpt den underbara lilla statyn på kvinnan som håller om ett litet barn. Det var en julklapp från honom till mig och vår son. Då kom tårarna - jag älskar den!

Nappträdet


Här är nappträdet, välfyllt och tungt av många barns käraste snuttetutte


Alla dessa nappar och nappflaskor bär på så många spännande historier


Suddig närbild pga. stress av en tutande bil

Tycker att det var så underbart när vi var ute och gick och passerade denna skapelse. Jag undrar så vart idéen kommer ifrån början, men det är ju fantastiskt!
Här är det många barn som hängt av sina favoritsnuttar när det har blivit dax att lägga av med ovanan. Det är så vackert tycker jag och hur mysigt som helst.
Nu använder inte Lillen napp, men nog ska jag visa honom detta framöver.

En tallrikshylla


Pyntad tallrikshylla

För ett tag sedan fick jag denna underbara tallrikshylla av min moster som hon tröttnad på. Döm om jag blev glad när jag letat efter just detta under en tid nu. Dessutom så är det gammelmorfar som gjort den ♥
En tallrikshylla kan man använda till så mycket; till tallrikar som underförstått, i barnrummet med favoritböckerna eller som vi har med massa olika jox och tjaffs, vilket jag tycker kan bli väldigt charmig och personligt.
Önskar att jag hade fler!

Hemmets hjärta

Här är en lite bättre bild på våra fina hjärtstolar. Jag är så förtjust i dessa och så glad att dem står i vårt kök:

Finns det hjärterum så finns det stjärterum, eller hur var det.

Ett gäng soldater

Så fina att dem får stå framme tills Älsklingen vill leka med dem. Fast pappan är rätt sugen just nu.

 

Nu har vi ett gäng soldater här hemma som kan vakta vår lilla prinskorv. Dessutom kan man bowla med dem. Det är ju faktiskt deras huvudfunktion.
Mamman har trånad efter detta urfina bowlingset från Maileg länge, medan lillen inte riktigt vet vad bowling är ännu. Men här ska bowlas när han blir äldre.
Blev så förtvivlad när jag såg att det var slut överallt på internet, men så fick jag helt underbar service från Mig & Alice i Säter och några dagar senare kom ett paket på posten. Här är länken till Melindas fina blogg <-----

Nya pinaler till hemmet


En lampa till sovrummet som min sambo har trånat efter i månader.


En picknickkorg var tydligen på sin plats.



Vackert set -ett riktigt fint fynd!


Nu har stadens bästa inredningsbutik stängt igen dörrarna, så vi passade på att fynda lite.
Lampan har min sambo velat ha länge och gissa om han blev glad när han tillslut fick den, till inköpspris dessutom. Det är något visst med lampor, han dras till det. Och bort åkte den svarta stållampan från IKEA. Den var kanske inte den tjusigaste, men det är med visst vemod jag gick med på att byta ut den för det var under graviditetens sista dagar som jag satt och knåpade fast små prismor på den för att piffa till den lite. Ja det är till att bli känslosam för småsaker.
För övrigt verkar det som att det blir en del picknickstunder framöver, annars fyller väl korgen en funktion som utfyllnad på ett tomt skåp. Nej såklart det ska picknickas fint framöver! Skulle även vilja ha tag i en vit korg som man kan öppna upp på två sidor. Bra förklaring! hmpf. Men en mer traditionell.
Sedan kom jag över ett set med så härliga gammla trasor; klänning, förkläde och ett par mammelucker. Jag tycker det är så underbart. Den där spetskanten och de där gamla fläckarna. De berättar något.

Inredningsryck

I veckan har vi haft ett ryck och besökt flertalet inredningsbutiker, både inom och utom stan. Det har varit så mysigt och några fynd har gjorts.
Favoritbutiken i stan stängde dessvärre ner i lördags, men vi hann lägga vantarna på några detaljer till hemmet i alla fall. Blandannat denna pall som är exakt vad jag letat efter. Aningen högre än vanligt:


Sedan har äntligen det nya nyckelskåpet kommit upp. Sambon föredrog tydligen det förra, dessutom hamnade detta på sniskan, men det tänker jag blunda åt för jag försökte faktiskt tre gånger och misslyckades ändå. Hallå vattenpass, någon!?


Sedan har jag pysslat ihop lite etiketter till skafferiet som väldigt sakta tar form. Blir väl klar lagom till nästa flytt i den här takten.

Jag med min till vardags gräsliga, oläsliga handstil fann detta med textning väldigt underhållande så nu har jag köpt plankor jag ska till att få lite stil på. Nån dag.


Annars i veckan så hamnade vi i leksaksparadiset! Vi gick in i en underbart smårörig välfylld butik som hade en avdelning fylld av mina favoritleksaksmärken; Maileg och Sebra. Jag blev alldeles stirrig och det slutade med att vi åkte hem tomhänt. Vilket jag idag ångrar.

Arvegods versus nytt

Släkten var hemma och fixade lite hos gammelmormor och gammelmofar, vilket resulterade i att min mamma kom över med en jättefin servis som dem hade kommit överens om att jag skulle ha. Tack snälla, här passar den fint!
Den har inte blivit använt på många år och skulle troligtvis bli fortsatt stående. Vet dock inte om jag törs använda den, tänk om någon del skulle gå itu. Å andra sidan förlorar den sitt syfte om den bara skulle stå.




Tänk vad lite saltvatten kan göra med en sked:


Nedanstående servis har jag använt vid fikabjudning tidigare, men jag har ju bara sex koppar. Önskar så att jag hade fler. Dem är köpta på Lagerhouse för nåt år sedan, vet inte om någon annan butik säljer det. Tips mottages gärna! Samt om någon sitter och håller på nån kopp som denne kanske kan tänka sig att sälja.

Änglatavlan

Nu är äntligen min änglatavla komplett efter att fått de vackra änglavingarna på plats. Det blev perfekt!

Inredningsbesök i grannkommunen

Ordet grannkommunen får mig att tänka tillbaka på forna barndomsdagar när brorsan och jag sprang runt med gällivarihäng a´la våra största idoler Ronny och Ragge. Härliga minnen!
Så där var vi, i grannstaden och spanade i lite inredningsbutiker. Det var ett tag sedan sist. Vi fann mycket fint, men vi får knappast plats med något mer här hemma så det får vänta tills vi flyttar.
Även om man inte kan eller tänker handla så gillar jag verkligen att insupa idéer och inspiration. Framöver ska vi göra om lite i hallen och en liten arbetshörna ska ställas iordning så projekt skrivbord och stol börjar så smått.
Annars så köpte jag inget annat än små vita trähjärtan:

Dem kommer jag finna både det ena och andra användningsområdet för; fotoalbum, ramar, lådor, burkar, tavlor osv.

Sedan så fick lillkillen såklart en liten present från mammas favoritbarnmärke, Maileg. Hur fin är inte denna piratskallra! Fabbe:


Min mamma köpte en jättevacker ljuskrona som gjorde sig så bra över hennes köksbord:


Annars hann vi inte alls med allt vi tänkte så det blir nog att åka tillbaka senare i kommande vecka.

Förvandligen av köket

Jag blir så full i skratt när jag ser hur vårt kök såg ut alldeles i början (och det var absolut inte min idé med den där fjantiga lilla mattan under bordet):
Så liten och inte allt för tjusig matdel och så mycket tom yta, men sedan av en slump så gick vi rent ut sagt rätt in i vår nya köksinredning och efter lite hinder så står den fint i vårt hem numer.
Ovanstånde bord med mindre fin dekorplast till fuskträ står nu i förrådet för att köras till tippen, men två av stolarna har funnit sin plats i sovrummet där de figurerar nattduksbord. Det blev praktiskt, för att inte säga jättefint!

Här är en del av den nya interiören:
En liten glimt bara!
Här ser det fortfarande rätt tomt ut och inte riktigt hemtrevligt ännu, men det är annat i verkligheten. Det är väldigt trevligt enligt min mening, men så har det tillkommit en del pinaler sedan denna bild är tagen, för några månader sedan.

Håll till godo! Jag ska visa en bättre bild på de fantastiska stolarna vi lyckades lägga vantarna på, samt en uppdaterad helhetsbild på vårt nuvarande kök.

Vår skatt

Detta kan nog vara det finaste vi har i köket, förutom det som ska sitta i. Det är ju som sagt, vår skatt!

Bergsmanskrona

Sambon har blivit besatt av lampor. Han kan prata om lampor hur mycket som helst. Det är som jag, fast med leksaker och barnrumsinredning då. Det tänker jag på mycket, åh vad sånt är kul! Jag tänker så jag drömmer om det. Vad jag längtar efter fler rum, å andra sidan vill jag inte lämna denna fina lägenhet, än.
Tillbaka  till lampor så är nog detta sambons stolthet i lampväg, och det är klart att det är tjusigt. Bor man Dalarna så är väl en Bergsmanskrona på sin plats:

Hjärtligt kärleksfullt

Ett tag gillade jag hjärtan. Sedan gillade jag inte hjärtan, för att sedan gilla hjärtan, osv. Nu kan jag inte förstå hur man inte kan gilla hjärtan. En sådan fin liten detalj av kärlek. Fast det finns inte tillräckligt många hjärtan i världen för att förklara kärlek.


Rosor och hjärtan

Vackra vita rosor gjorde sig bra med den röda krukan, tycker jag. Kunde dock inte bestämma vart i hemmet det gjorde sig bäst och innan jag hann bestämma mig dog blomman. Typiskt! Kort skönhet.

Här fick den hedersplatsen på köksväggen:


Sedan fick pigtittaren ett besök:

(pigtittaren som jag förövrigt tror att det bor ett spöke i)

Inflytt i lägenheten

Jag satt och bläddrade igenom gamla bilder och blir så full i skratt. När man flyttar med hjälp av min familj och mina vänner då kan man verkligen säga att man flyttar med eliten. Pjoff säger det, så är man färdig. Jag är verkligen lyckligt lottad som hade så många vänliga själar som ställde upp med några få timmars varsel när vi fick tillgång till lägenheten några dagar tidigare, i sommras.

Mycket har dock hänt med inredning på de fem månader vi bott här, och tittar man på bilder så är det mycket som har blivit utbytt. Det var visserligen meningen också. Det vi flyttade in med var vad vi hade från ettan och tanken var att sedan bygga upp ett riktigt hem, sakta men säkert, precis som vi vill ha det.

Tillbaka till eliten.
Denna bild är tagen 1½h efter att vi fått nyckeln till lägenheten. Notera att vardagsrummet ser rätt mysigt ut där i bakgrunden efter den ynka tiden. Så när jag kom traskandes till nya lyan så möttes man av kvicka armar som slet bland kartongerna. Det var en härlig syn:


Sade jag förresten att alla kartonger var uppackade och alla saker på rätt plats efter två(!) dagar. Att det sedan har blivit lite ommöblering och skifte av pinaler är en annan sak. Sånt sker konstinuerligt. Nytt blir gammalt och gammalt blir nytt.

Historien om trägolven

De flesta som kommer hem till oss blir så förtjusta i att vi har trägolv i hela lägenheten, och visst är väl det himla charmigt, men när vi fick lägenheten var nog jag mest lyrisk över att vi hade en separat (stor) kyl och frys. Det var lycka! Det kan tyckas lite lustigt, men med en lång historia bakom kylskåp så var dessa två nya (!) vitvaror glädje. Fast jag uppskattar såklart vårt fina trägolv också, även om jag önskade att det vore vitmålat. Det får bli en annan vacker dag i vårt framtida hem.

Vägen mot drömmarna

När sömnbristen gör sig påmind där man ligger och räknar får samtidigt som amningshjärnan går på virrvarr så pass att man ärligt knappt litar till ens eget omdöme, där någonstans så födds idéerna som allra bäst fram i dem svartaste nätterna. Det är något särskilt med mörkret, eller så är det sänghimmelen. Tankarna snurrar, fingrarna kliar. Tidsbrist och platsbrist gör projekt omöjliga, men drömmar består.
Välkommen till vårt hem!

Under min sänghimmel

I sömnbristen föds idéerna

RSS 2.0